De derde Nachtwacht-film 'De dag van de bloedmaan' wint de Box Office Award

De Box Office Award gaat jaarlijks naar de Vlaamse film die het meeste publiek op de been wist te krijgen. De dag van de bloedmaan werd geregisseerd door Gert-Jan Booy en ging in première op 11 december. De derde langspeelfilm geïnspireerd door de populaire jongerenreeks Nachtwacht lokte maar liefst 120.000 bezoekers naar de zalen.

Box Office Award

Producenten Sofie Buytaert en Jonah Janssens, D.O.P Herman Wolfs en actrice Celine Verbeeck waren aanwezig om het Ensorbeeldje in ontvangst te nemen.

“We zijn heel blij met deze prijs. Uiteraard bestaat de cast en crew van Nachtwacht uit nog veel meer mensen, die ik allemaal uitvoerig wil bedanken. We zijn immers één grote familie. Ik ben ervan overtuigd dat zij ook in de wolken zullen zijn”

Celine Verbeeck

In de derde Nachtwacht-film komt het bekende trio Vlad (Louis Thyssen), Keelin (Celine Verbeeck) en Wilko (Giovanni Kemper) terecht in het rijk der weerwolven. Hier heeft Wilko’s vader, Lupino (Begir Memeti), de wilde weerwolfclans in vrede verenigd. Samen met Wilko’s zus Rhea (Nora Gharib) wil hij de weerwolven de moderne tijd inleiden. Maar ze worden tegengewerkt door enkelen die net terug willen naar de wet van de sterkste. Tijdens een duister offerritueel creëren zij de bloedmaan, een eeuwige zonsverduistering die de weerwolven woest en wild maakt. Er ontstaat een hels monster. Kan de Nachtwacht dit wel aan?

In aanloop naar het Gala van De Ensors op zaterdag 12 maart, worden tijdens Filmfestival Oostende al enkele Ensors uitgereikt. Onder meer de Ensors Belofte van het Jaar, Beste Coproductie en Beste Franstalige Belgische Film werden al uitgedeeld.