Baloji uitgeroepen tot Belofte van het Jaar met de steun van BNP Paribas Fortis

Eerder deze week ontving de Belgisch-Congolese regisseur, acteur en muzikant Baloji De Ensor voor Beste Franstalige Belgische film met zijn debuutfilm 'Augure'. Tijdens Het Debat van De Ensors kreeg hij ook De Ensor voor Belofte van het Jaar. Deze prijs werd uitgereikt door minister van media Benjamin Dalle. 

Augure' is de debuutfilm van de Belgisch-Congolese regisseur, acteur en muzikant Baloji. De film is de Belgische inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film, en viel al in de prijzen op het filmfestival van Cannes. 

Over 'Augure'

In 'Augure' reist Koffi met zijn echtgenoot naar zijn geboorteland om haar aan zijn familie voor te stellen. Hij vertrok uit het land nadat hij door zijn omgeving werd verstoten omdat hij kenmerken van een zabolo, een magiër of demon, vertoonde. Bij hun aankomst worden Koffi en zijn vrouw niet bepaald met open armen ontvangen door zijn familie. 'Augure' toont zo hoe hardnekkig bijgeloof een greep kan hebben op een gemeenschap. Wanneer Koffi andere verstoten medemensen ontmoet, ontdekt hij al snel dat ze alleen door wederzijdse hulp en verzoening kunnen ontsnappen aan de vloek die op hen rust.

Video