‘Augure’ wint De Ensor voor Beste Franstalige Belgische film.

De Ensors zetten elk jaar een mooie verwezenlijking in de filmwereld van aan de andere kant van de taalgrens in de bloemetjes. Baloji wint met zijn debuutfilm 'Augure' meteen een Ensor. 

De Raad van Bestuur van De Ensors koos uit de shortlist van deze films: 'Temps mort', 'Dalva', 'Augure', 'Le Paradis' en 'The Wall'.

'Augure' is de debuutfilm van de Belgisch-Congolese regisseur, acteur en muzikant Baloji. De film is de Belgische inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film, en viel al in de prijzen op het filmfestival van Cannes. 

Over 'Augure'

In 'Augure' reist Koffi met zijn echtgenoot naar zijn geboorteland om haar aan zijn familie voor te stellen. Hij vertrok uit het land nadat hij door zijn omgeving werd verstoten omdat hij kenmerken van een zabolo, een magiër of demon, vertoonde. Bij hun aankomst worden Koffi en zijn vrouw niet bepaald met open armen ontvangen door zijn familie. 'Augure' toont zo hoe hardnekkig bijgeloof een greep kan hebben op een gemeenschap. Wanneer Koffi andere verstoten medemensen ontmoet, ontdekt hij al snel dat ze alleen door wederzijdse hulp en verzoening kunnen ontsnappen aan de vloek die op hen rust.

Video