De Ensor Academie overschrijdt de 1.000 leden!

De Ensor Academie heeft nieuwe mijlpaal van 1.000 leden bereikt. Het doet ons veel plezier dat we zelfs in een moeilijk jaar als 2020 de kaap van duizend leden kunnen overschrijden. Deze stijging van bijna 300 leden sinds de vorige editie in 2019 is een bewijs van de veerkracht en dynamiek binnen de Vlaamse filmindustrie. 

Jaarlijks beslist De Ensor Academie aan wie het merendeel van De Ensors worden toegekend. De Academie verenigt Vlaamse film- en tv professionals en wordt ondersteund door de beroepsorganisaties V.O.F.T.P., Unie van Regisseurs, Scenaristengilde, Acteursgilde, S.B.C., Montage.be, Flanders Doc en de Belgian Screen Composers Guild. Op die manier garandeert de Academie een breed draagvlak voor de nominaties en uiteindelijke winnaars van De Ensors.

Nog geen lid van de Academie?

Iedereen, recentelijk actief binnen de Vlaamse audiovisuele sector, kan lid worden. Dat geldt ook voor de niet-artistieke medewerkers van Vlaamse productiehuizen en vaste personeelsleden van filmfestivals die een subsidie krijgen van het VAF.

Als lid van de Ensor Academie geniet je van de de volgende voordelen:

  • Je wordt gratis lid van een vereniging voor en door de Vlaamse audiovisuele sector waarin alle creatieve en technische takken van de filmindustrie vertegenwoordigd zijn. 

  • Je kan stemmen voor De Ensors in alle verschillende categorieën.

  • U krijgt toegang tot het screeningplatform van De Ensors om alle producties van afgelopen Ensor jaar die in aanmerking komen te (her)bekijken.

Aarzel zeker niet om je collega's en medewerkers warm te maken om lid te worden en zo van onze Academie het meest volledig platform te maken van onze Vlaamse audiovisuele industrie. 

Lid worden kan via een simpele aanvraag met volgende instructies. De Ensors vzw behandelt elke aanvraag met zorg en stelt u zo spoedig mogelijk op de hoogte. Bij vragen kan u steeds contact opnemen met Henry Disotuar op henry@ensors.be.