Het Debat van De Ensors 2024

Op zaterdag 3 februari, de dag van Het Gala van De Ensors, bieden we een moment van verdieping en reflectie tijdens het Debat van De Ensors.

03
02
2024
Het Debat van De Ensors

Naast het Gala van De Ensors is er op 3 februari ook een moment van verdieping en reflectie tijdens het Debat van De Ensors

Presentator en journalist Lieven Van Gils modereert het gesprek tussen zeven vooraanstaande politici: minister van media Benjamin Dalle (CD&V), mediacommissievoorzitter Meyrem Almaci (Groen), Wilfried Vandaele (N-VA), Stephanie D’Hose (Open VLD), Katia Segers (Vooruit), Filip Brusselmans (Vlaams Belang) en Jos D’Haese (PVDA). Daarmee zijn vrijwel alle toonaangevende politici uit de Commissie Media & Cultuur present. Het Debat van De Ensors belooft dan ook hét media- en filmdebat te worden in aanloop naar de verkiezingen in juni.

Specifiek aan het Debat van de Ensors is dat elke deelnemer zelf een stelling poneert en verdedigt, waarna tien minuten debat volgt. Een gezamenlijk memorandum van diverse actoren uit de sector dient daarbij als inspiratie.

In het tweede deel van het debat stellen journalisten van de grote persgroepen vragen aan de politici. 

Uitreiking Ensor voor Belofte van het Jaar

BNP Paribas Fortis en FFO zetten tijdens het debat met de Ensor voor Belofte van het jaar een  jonge filmprofessional van eigen bodem in de bloemetjes. Deze erkenning betekent ongetwijfeld een kickstart om hen/haar/hun verder te helpen groeien in de Belgische filmindustrie.

Uitreiking Ensor voor Beste Internationale Prestatie

Elk jaar wordt een professional met een bloeiende internationale carrière bekroond met de Ensor voor Beste Internationale Prestatie

Beide Ensors worden uitgereikt door minister van media Benjamin Dalle.

Praktische info

Het Debat van De Ensors 

zaterdag 3 februari 2024 - 10u30 

Grote Post (zaal Kleine Post)

Hendrik Serruyslaan 18A, 8400 Oostende 

Tickets

Tickets voor Het Debat van De Ensors zijn nu beschikbaar in twee formules:

  • Standaard: 8,00 EUR
  • Standaard + Lunch: 15,00 EUR