De Ensors vieren jaarlijks het talent van de Vlaamse audiovisuele sector!

Wil je lid worden van de Ensor Academie, schrijf je hier in. 

De Ensor Academie verenigd door de Vlaamse filmprofessionals wordt ondersteund door volgende gildes: V.O.F.T.P., Unie van Regisseurs, Scenaristengilde, Acteursgilde, S.B.C., Montage.be, Flanders Doc en de Belgian Screen Composers Guild.

Iedereen, recentelijk actief binnen onze audiovisuele sector, kan lid worden van deze Academie. Dat geldt ook voor de niet-artistieke medewerkers van Vlaamse productiehuizen. Deze moeten wel inschrijven met het mailadres van het bedrijf waarbij ze werken. Ook vaste personeelsleden van filmfestivals die een subsidie krijgen van het VAF, kunnen lid worden. Zij schrijven op dezelfde manier in onder het mailadres van hun festival. Ieder lid registreert zich en geeft aan van welke van bovenstaande audiovisuele organisaties hij/zij lid is. Indien men geen lid is van bovenstaande organisaties, moet men geregistreerd zijn op imdb.com waaruit de actieve professionele medewerking aan een film of TV-serie blijkt. De raad van bestuur van de VZW De Ensors heeft de eindbeslissing of een kandidaat wel of niet aanvaard wordt in de Academie.

Met ingang van 1 januari 2021 moet een lid minstens één maal in de drie jaar  stemmen; zo niet verliest hij/zij zijn/haar lidmaatschap.

Als lid van de Ensor Academie geniet je van de de volgende voordelen:

  • Je wordt gratis lid van een vereniging voor en door de Vlaamse audiovisuele sector waarin alle creatieve en technische takken van de filmindustrie vertegenwoordigd zijn. 
  • Kans om te stemmen voor de vijf genomineerden in elke categorie.
  • U krijgt toegang tot het screeningplatform om alle producties die in aanmerking komen te bekijken.

De Ensors worden ook in de toekomst traditiegetrouw uitgereikt op de slotdag van Filmfestival Oostende. Het volgende Gala van de Ensors zal plaatsvinden op zaterdag 23 januari 2021 in het Kursaal Oostende.

Ben je reeds lid van de Ensor Academie dan hoef je dit jaar niet opnieuw in te schrijven. Meld je in dat geval dan gemakkelijk aan en stem hier.