'Zillion' wint de Box Office Award

De Box Office Award gaat jaarlijks naar de Vlaamse film die het meeste publiek op de been wist te krijgen. 'Zillion' werd geregisseerd door Robin Pront en ging in première op 26 oktober. De film vertelt het waargebeurde verhaal over de opkomst en ondergang van de Antwerpse danstempel Zillion en zijn flamboyante eigenaar Frank Verstraeten. 'Zillion' lokte maar liefst meer dan een half miljoen bezoekers naar de zalen.

Matteo

Producente Hilde de Laere en acteur Matteo Simoni waren aanwezig om het Ensorbeeldje in ontvangst te nemen.

Je maakt een film om gezien te worden en als dan zo veel mensen komen kijken, is dat fantastisch!

Matteo Simoni

'Zillion' vertelt het verhaal van computergenie Frank Verstraeten. Hij is klein van gestalte, zijn ambities des te groter. Met megadiscotheek Zillion bouwt hij in Antwerpen de place to be voor uitgaand Vlaanderen en ver daarbuiten. Frank paradeert er met Vanessa, de mooiste vrouw van België terwijl partner in crime en pornokoning Dennis Black Magic voor de pikante acts zorgt. Frank wordt even beroemd en berucht als z'n discotheek, maar trapt daarbij al te vaak op de verkeerde tenen.

In aanloop naar het Gala van De Ensors op zaterdag 4 februari, worden tijdens Filmfestival Oostende al enkele Ensors uitgereikt. Onder meer de Ensors Belofte van het Jaar, LTA, Beste Coproductie en Beste Franstalige Belgische Film werden al uitgedeeld.

Robin Pront heeft er tien jaar aan gewerkt, ik ook meer dan vijf jaar, maar toen we de eerste screening bekeken, liepen de tranen over m’n wangen door opluchting

Hilde De Laere, producent